Thursday, June 14, 2018

Hmongid

Juba pikemat aega olen hoogu võtnud, et peaks end Aasia vorstidega kurssi viima ja pean tunnistama, et senise vorstitegemise kõige parem otsus. See on äge maailm, mis paistab silma sellega, et vorstid on värsked ja särtsakad ning nende sööömist on jube keeruline lõpetada, kuna kogu aeg on tunne, et üks vorsti mahub ju veel. Ehk siis hoidke silm peal, mul juba terve arsenal tegelasi, mida plaan teha: Vigan Longanisa (ei ole vegan, ega ma peast põrnud ole), Sai Grok on esmajärjekorras tulekul. Hmong on saanud muuseas nime natuke laiali pillutatud aasia rahva järgi ja konkreetne retsept on Vietnamis asuvatehmongide arsenalist.

7,5 kg rasvast sea kaela
1,5 kg sea rasva
400 ml laimimahla
200 gr hakitud koriandrit
200 gr rohelist sibulat
12 küüslaugu küünt pressitult
u 8 cm jupp ingverit
15 sidrunheina peenelt hakitud
Vihane peotäis linnusilma tšillit hakitult (ma oleks pannud rohkem aga kamraadid hakkasid nägusid tegema)
20 gr pipart
180 gr soola
300 ml vett
(endale märkuseks, järgmine kord lisa pruuni suhkurt)

No comments:

Post a Comment