2 vasika kooti
2 kg sea ribisid
3 osso buccot
0,5 kg tooreid chorizosid
2 kana kintsu
6 kg lihapalle
7 l purustatud tomateid
punt basiilikut
suur surakas tomatipastat
hea sahmakas veini
1 küüslaugu pesa
4 sibult
2 porgandit
2 sellerivart
Prae suure poti põhjas natukese oliiviõliga chorizod, kui need on pruunistatud, siis charizo rasvas pruunista osso bucco tükid. Siin on oluline, et poti põhja tekiks pruunid tükid, ehk fond. Siin tuleb tähelepanelik olla, et fondi ära ei põletaks. Kui osso bucco tükid on ilusad kuldsed ja potipõhja kogunen ilus kogus fondi võta tükid
Samal ajal (või enne) pruunista pannil või ahjus grillrežiimil ülejäänud lihad. Väljaarvatud lihapallid, nendeni veel jõuame. Põhjus, miks ma ülejäänud liha poti põhjas ei prae, on eelnevalt mainitud oht fond mustaks ajada.
Tõsta pruunistatud lihatükid ja lõigutud chorizod potti sibulate juurde ja lisa purustatud tomatid, paariks jupiks lõigatud porgandid ja sellerivarred ning korralik punt basiilikut. Lase keema tõusta ja lase ilma kaaneta madalal kuumusel umbes 4 h podiseda.
Samal ajal sega kokku 5 kg hakkliha, 4 muna , 400g riivsaia, 0,5 l piima, paprika helbed, küüslaugu pulber, tšillihelbed, vahemere ürdisegu, sool , pipar. Sega korralikult läbi ja vormi lihapallideks. Kuna mul tuli neid kokku paarsada, siis ma küpsetasin neid ahjus grillrežiimil võimalikult küttekeha lähedal.
Peale nelja tundi tuleb üks jube tüütu osa, õngitse välja bassilik, porgandid, sellerivarred (need on oma töö teinud) ja loomulikult liha (va chorizo). Kui tükid on piisavalt jahtunud eralda liha kontidelt (osso bucco puhul kougi välja ka luuüdi) ning lõika liha endale sobilikeks tükkideks ning pane tagasi kastme hulka see kord lisa ka lihapallid. Sega hoolega läbi ja lase veel umbes tunnike podiseda ning kaste ongi valmis.
No comments:
Post a Comment