1 kg sea kaela tükki
100 g saiapuru
u 100 ml vett
18 g soola
2 g musta pipart
2 g valget pipart
2 g tüümiani
2 g salveid
1 g muskaatpähklit
0.5 g cayenni
Jahuta liha korralikul ja lase läbi hakklihamasina kõige jämedama sõela. Sega hulka saiapuru ja maitseainete segu. Ma kasutasin antud juhul värsket salveid aga kuivatatud töötab paremini. Sega massi korralikult ja lisa järk - järgult külma vett. Vee lisamine on tunde küsimus, kui ikka mass jääb liiga tahkeks, võib sutsu vett juurde lisada. Prae proovitükk pannil, kui maitsed klapivad jäta mass kaetult külmkappi maitsestuma. Minimaalselt tund aga üleöö on parem. See järel tuleb mass ajada sea soolikasse ja jätta toatemperatuuril tund kuni kaks tõmbama. See järel pannile, külma või sügavkülma. Antud juhul tegin 5 kg.
No comments:
Post a Comment