Thursday, March 29, 2018

Cumberlandi vorst

Cumberlandi vorst on vahest üks kuulsamaid briti vorstidest, mille ajalugu ulatub 500 aasta taha. Tegu on liharikka ja tükilise tekstuuriga vorstiga, kus eelkõige annavad maitset maitsetaimed ja pipar. Traditsiooniliselt valmistatakse seda spiraalina.

1 kg sea kaela tükki
100 g  saiapuru
u 100 ml  vett
18 g soola
2 g musta pipart
2 g valget pipart
2 g tüümiani
2 g salveid
1 g muskaatpähklit
0.5 g cayenni

Jahuta liha korralikul ja lase läbi hakklihamasina kõige jämedama sõela. Sega hulka saiapuru ja maitseainete segu. Ma kasutasin antud juhul värsket salveid aga kuivatatud töötab paremini. Sega massi korralikult ja lisa järk - järgult külma vett. Vee lisamine on tunde küsimus, kui ikka mass jääb liiga tahkeks, võib sutsu vett juurde lisada. Prae proovitükk pannil, kui maitsed klapivad jäta mass kaetult külmkappi maitsestuma. Minimaalselt tund aga üleöö on parem. See järel tuleb mass ajada sea soolikasse ja jätta toatemperatuuril tund kuni kaks tõmbama. See järel pannile, külma või sügavkülma. Antud juhul tegin 5 kg.


No comments:

Post a Comment