Monday, March 12, 2018

Kanasupi ABC

Gripihooaeg on täies hoos ja tagumine aeg panna käima üks korralik kanasupp. Suppidega on üks väga lihtne ent aeganõudev märksõna, puljong. Kui on hea puljong on hea supp, kehv puljong kehv supp. Kuna menüüs on aasiapärane kanasupp, siis see koosneb kolmest sammust.

Puljong - Kõigepealt ostke, laenake või varastage korralik suur puljongipott, väikese mannerguga pole siin midagi teha. Antud juhul kasutan 18 liitrist potti. Kuna mul läheb suurema seltskonna toitmiseks, siis läheb kogu puljonks käiku, aga tavapäraselt jagaksin ma tulemuse portsudeks ja säilitaksin sügavkülmas. Koostisosad: Mul on õnneks hea inimene, kellelt ma saan talu kana ja kui läheb puljonksi tegemiseks, siis lunin talt välja ka kana jalad, see on komponent, mis muudab tavalise kanapuljongi imeliseks. Täna läks potti terve kana (u 2 kg), sügavkülmast kahe pardi kondistusjäägid, 4-5 kana kondistusjääki, u 7-8 kana ja kalkuni jalga. Kui need lähevad keema, siis tuleb tuleb poti juures passida ja vaht koorda. Kui enam vahtu ei tule, lisa sibul, porgand, sellerivarred, küüslauk , ma avastasin sügavkülmast tilli ja peterselli varred, mis läksid käika ja loomulikult loorberilehed ja pipraterad. See järel lasta mõned tunnid tasasel tulel keeda. Nagu koostisest võib järeldada, siis suuresti saab puljongi kokku sügavkülma koristades. Kui puljong on valmis, siis kurnata läbi sõela ja marli ning koorida liigne rasv. Mul on ajateenistuse üleelamislaagrist korralik tõrge kanarasvaga, aga kellel seda tõrget ei ole, võib jätta rasva alles. Edasi liikuda teise või kolmanda etapi juurde  või lasta puljonks mahajahtuda, portsjoniteks ja sügavkülma. Portsjonitena sügavkülmutatud puljong on tohutu eelis ja sadade kui mitte tuhandete roogade imeliseks õnnestumiseks oluline. Kui avastate, et jahtudes puljonks kallerdub, siis võite endale õlale patsutada.

Leem -  Antud etapi eesmärk puljongile anda eriline antud supile vajalik aroom. Aja puljong keema, lisa viilutatud ingver, sidrunhein, kahvrilaimilehed, tähtaniis ja keeda u 45 minutit. Loomulikult võib koostisosi meelejärgi timmida. Ka see etapp sobib suurepäraselt portsjonitena sügavkülmutada. Selle leeme põhjal on võimalik teha tohutu kogus erinevaid aasia stiilis roogasid.

Supp - Viilutatud porgand, kana, värsked tšillid, seened, hoisin kaste, pruun suhkur, laimimahl, hakitud koriander ja roheline sibul, riisinuudlid. Supi kokkupanek on juba puhas fantaasia ja siin reegleid ei ole.

No comments:

Post a Comment