Wednesday, April 4, 2018

Maapähklivõi ja tsillimoosiga kanatiivad

 Kanatiivad on minu vaieldamatu lemmik jupp kanast. Kuigi tavapäraselt kanatiibu frititakse, siis alljärgnev tehnika tagab peaaegu sama hea tulemuse ahjus. Suure tõenäosusega on mitmeid elemente selles retseptis, mis paneb kulme kergitama, siis kinnitan, et tulemus on väärt järgi proovimist. Tegu on foodwishes.com pärit retseptiga.

Tükelda kana tiivad liigeste kohast ja paberrätikuga kuivata korralikult. See järel maitsesta õli, sool, pipra, tšilli ja kiirkartulipudru helvestega. See viimane on kõige olulisem samm, tärklis aitab moodustada mõnusa krõbeda kooriku, mis seob omakorda kastme. Laota tiivad ahju plaadile ja küpseta 220 kraadi juures 30 minutit, see järel pööra ümber ja küpseta veel 20 minutit või kuni värv on piisavalt pruun. Nii kaua kui tiivad ahjus küpsevad sega suures kausis kokku kastmekomponendid ja kui tiivad on valmis kata nad kastmega ja küpseta ahju veel 5 minutit. Tulemuseks on imelised tiivad, mis on lähedal fritist tulnutele. Loomulikult võib maitsestust ja kastet varieerida kuidas aga hing ihaldab, aga trikk kasutada kartulipudru pulbrit on põhiline.

Retsept:
1 kg kanatiibu
sool
pipar
tšilli
u 50 ml kartulihelbeid

Kaste:
50 ml maapähklivõid
50 ml tsillimoosi
surakas riisiäädikat
surakas fishsauce
surakas seesamiõli
surakas srirachat
paar surakat soja kastet
4 küüslauguküünt purustatult


No comments:

Post a Comment