Sunday, April 8, 2018

Mac and cheese

Ameerikamaa klassika, mis meil pole eriti hästi kodunenud on üks äge viis tavapärast makaroni vähe põnevamaks teha. Alljärgnevalt pigem tehnika tutvustus, maitsestamise puhul on mustmiljon varianti, alates maitseainete valikust kuni erinevate juustude kasutamiseni.
Kõigepealt tuleb teha valge kaste või peenema nimega bechamel. Selleks on vaja poti põhjas sulatada keskmisel kuumusel või, lisada jahu ja hoolega segada umbes 5 minutit ja lisada maitseained, kui värv hakkab kuldseks tõmbuma, siis vähehaaval lisada külm piim, samal ajal hoolega vispeldades, kui umbes pool piimast on sisse segatud võib ülejäänud piima vähe hoogsamalt lisada. See järel maitsestada soola, muskaatpähkli,  worchestershire ja nt srirachaga ning lasta pliidil madalal kuumusel veel umbes 10 minutit segades madalal kuumusel. Kaste lõpetada lisades sinna riivitud juust ja segada kuni ühtlane, oluline on selleks ajaks pott tulelt võtta. Nüüd on vaja võtta hoolega nõrutatud keedetud makaronid ja ahjukindlas nõus segada need kastmega korralikult läbi. Lõpetuseks katta segu riivitud saiaga (soovitatavalt panko) ja riivitud juustuga. Kui on ühe ropsuga tegemine, siis tuleb kuumas ahjus värv peale lasta. Kui on plaan näiteks mõneks suuremaks ürituseks ette teha, siis sõltuvalt kogustest ja ahjuvormi suurusest 180 kraadi ja 30 minutit ja lõpus värv peale grillrežiimiga. 

300 g makarone
100g jahu
100g võid
800 ml piima
200 g 8 kuu vanust gouda
300 g cheddar
saiapuru
cayenne
tüümian
pipar
sool
worhestershire
sriracha

No comments:

Post a Comment