Monday, May 28, 2018

Liblik-kana miso marinaadis

Üks lihtsamaid ja maitsvamaid viise kana tegemiseks on sellelt kääridega selgroo väljalõikamine ja siis lapikuks vajutamine ( ing. k. spatchcock). Selle tulemusena kana valmib kiiremini ja ühtlasemalt ning teda on võimalik täitsa edukalt ka grillida, mis teeb selle tehnika praegusel ajal eriti aktuaalseks, kuna heade ilmade tõttu hakkavad grilli-ideed juba enne juuni kuud otsa saama.


Kõigepealt on vaja kanal eemaldada tiivaotsad ja kaela juurest, kus rinnafilee on kõige paksem leida harkluu. See tuleb noaga välja kraapida ja välja sikutada. Kui eeltöö on tehtud, siis tuleb kääridega kanal selgroog välja lõigata, asetada kana ribid all pool lauale ja randmega vajutada lapikuks. 
Kausis tuleb kokku segada maitseained ja kana nendega hoolega sisse masseerida. Ma tavaliselt teen kana koivale ja kintsule sisselõiked, et maitseained paremini imenduksid ja küpsemine oleks ühtlasem. Samuti ma määrin maitseaineseguga kokku kana rinnaku ka naha alt, selleks surun ma sõrmed rinnafilee ja naha vahele ja teen sinna sutsu ruumi.  Igatahes võiks kana maitseinete segus vähemalt ööbida. Küpsetamine ise võtab aega tunnike kuni poolteist sõltuvalt ahjust ja kana suurusest 175-180 kraadi. Kellele meeldib vähe tumedam värv, võib anda lõpus kuuma. Kui tahta grillil teha, siis on soovitatav bambusvarrastega kana vähemalt kintsudest läbistada, et oleks elukaga vähe lihtsam majandada. Ma tegelikult plaanisin seda kana hoida homseks grillimiseks, aga ta nägi liiga isuäratav välja ja kõht oli tühi.  

suurem laraks misopastat
suurem surakas riisiveiniäädikat või sidrunimahla
enesetunde järgi surakas hot sauce 
jupp ingverit riivitult
kolm küüslaugu küünt purustatult
pipar
sool
pruun suhkur (võib kasutada ka mett)





No comments:

Post a Comment