Wednesday, May 16, 2018

"Täna olen merineitsi, homme juba ükssarvik" hot sauce

Homme avatakse Kunstimaja väikeses galeriis Šelda Puķīte kureeritud Riia Fotobiennaali näitus „Täna olen merineitsi, homme juba ükssarvik”. Selle puhul on plaan lõuna ajal oranž UFO välja ajada ja mõned tükid flat ironit ja esiselga grillile ajada. Aga mis õige grill see ilma hot sauceita on ja sai siis ette võetud ja näituse pealkirjale vastav asi kokku keeratud, grillitud ananassi - rabarberi hotsauce.
Tehnika on lihtne, lõikasin ananssi juppideks ja lasin ahjus grillrežiimil kuni hakkas kergelt mustaks tõmbama. See järel koos ülejäänud koostisosadega blenderisse ja ongi kõik. Hoolimata ootamatutest koostisosadest on tegu väga tasakaalus maitseprofiili ja ägeda hot sauciga. 

Pool ananassi
1 rabarber
5 jalapenjot
5 küüslaugu küünt
3 cm jupp ingverit
peotäis värsket koriandrit
surakas fish sauce
kuhjaga lusikas kurkumit
lusiktäis kuivatatud münti
sahmakas vett


No comments:

Post a Comment