Õppuste vaieldamatult ebameeldivamaid osasid on toit ja hotsauce on miski, mis suudab selle vähegi talutavaks teha. Ega ilma asjata ameeriklaste kuivtoidupakis pole pisike pudel tabascot. Kuna meil pole olud veel nii kaugele jõudnud, tuleb sõduril endal leidlik olla ja panin käima Siili hotsauce.
Võtsin potsiku adobo kastmes chipotlesid, sügavkülmast linnusilma tšillisid ning külmikusse oli ununenud kaks jalapenot, lisaks küüslauk, punane sibul, värsket koriander , mis lendasid kergelt tükeldatuna potti. Maitsestasin pruuni suhkru, ingveri pulbri (kuigi värkse ingver oleks parem), vürtsköömnete ja musta pipraga. Vedelikuna kasutasin chipotle potsiku loputusvett ja õunaäädikat, seda tuleb enda eeslituste järgi timmida kui vedelat või paksu hotsauce on soov saada. Lasin kogu kupatuse saumikseriga plögaks, aga nimme jätsin mõned suuremad tükid sisse. See järel läks pliidile ja kuumutasin mõned minutid ja valmis ta oligi.
Purk chipotlesid
peotäis linnusilma tšillisid
kaks jalapenot
peotäis värsket koriandrit
kaks punast sibulat
5 küüslaugu küünt
kaks teelusikat ingveripulbrit
kaks teelusikat vürtsköömneid
kaks teelusikat musta pipart
maitse järgi pruuni suhkurt
sahmakas õunaäädikat
sahmakas või kaks vett
No comments:
Post a Comment