Mõni aeg tagasi sai katsetatud ühe prantsusepärase kanavorstiga, mis läks oma koostiosade poolest vähe lappama. Natukene jäi kripeldama ja võtsin kanavorsti uuesti ette ja lihtsustasin retsepti ning minu meelest sai parem.
Kõige pealt on vaja Pille Neeve käest saada kolm kana ja need ära kondistustada. Muuseas, seda tööd ei ole üldse mõistlik teha , kui on pohmell, jube kaua võtab aega ning paras pusimine on. Aga see selleks. Kui kana on kondistatud lõigata nii umbes 2x2 cm tükkideks ja sügavkülmutada kuni hakkab tahenema. See järel tuleb tükid hakklihamasinast läbi ajada. Samal ajal tuleb redutseerida pudel valget veini paari loorberilehega nii umbes veerandi peale, kuniks hakkab muutuma siirupjaseks ning maha jahutada (loorberi lehed ikka väljavisata). Hakkliha ja valgeveini reduktsiooni hulka segada sool, pipar, pruun suhkur, hakitud karulauk, petersell ja tüümian ning mätsida kuniks jääb käe külge. Kuna selles retseptis ei kasuta ma sidusainet, siis see segamine võtab ikka korralikult aega. Mõistlik oleks lasta paar tundi kuni päev segul seista enne toppimis, kuna valgeveini reduktsioon ei taha eriti hästi segus püsida.
Kolm kana kondistatult (u 3,5 kg)
pudel veini
kaks loorberi lehte
punt karualuku
punt peterselli
punt tüümiani
8 g musta pipart
60 g soola
50 g suhkurt
No comments:
Post a Comment